Sport

Lindemans Aalst pakt winst na spannende wedstrijd

In het volleybal heeft Lindemans Aalst zich verzekerd van de vijfde plaats na winst tegen Decospan Menen.

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost. Lindemans begon nochtans goed aan de wedstrijd, maar in moneytime liep het zowel in de eerste als de tweede set fout en stond Menen 0-2 voor.

Lindemans begon furieus aan de derde set. Het gaf de opgebouwde voorsprong nu niet meer uit handen.

De vierde set was alles of niets voor beide ploegen. Lindemans Aalst had genoeg aan twee sets om de vijfde plaats veilig te stellen. Menen moest de drie punten pakken. In het spannende slot van die set, waarin beide ploegen de kans op setwinst meermaals lieten liggen, trok Lindemans uiteindelijk toch aan het langste eind.

In de overbodige vijfde set begon Menen het best, maar Lindemans trok alsnog het laken naar zich toe nadat het eerst een matchbal had weggewerkt. Uitslag 3-2. Setstanden waren 21-25, 21-25, 25-18, 32-30 en 16-14. Kapitein Robin Overbeeke werd uitgeroepen tot Star Of The Game.

Lindemans Aalst eindigt dus vijfde en speelt de barragematchen voor het laatste Europese ticket. Zaterdag 29 april om 20u30 speelt Lindemans tegen Axis Guibertin. De winnaar speelt een week later een beslissende wedstrijd tegen de winnaar van het duel Decospan Menen – Tectum Achel.

Gouden Kriekske

Na de wedstrijd reikte de fanclub nog een Gouden Kriekske uit aan de beste jongere, de beste speler en de meest enthousiaste speler van het seizoen. Robbe Van De Velde werd door de supporters uitgeroepen tot beste jongere en beste speler. De trofee voor meest enthousiaste speler ging naar Renars-Pauls Jansons.

Tot slot reikte de fanclub ook nog een Lifetime Achievement Award uit aan Staf Moyson, jarenlang de trouwe kinesist van Lindemans Aalst, die in de zomer van 2020 door een beroerte werd getroffen.