Nieuws Ninove

Kamishibai houdt halt in de bib

De Week van de Fair Trade werd in Ninove de maand van de Fair Trade, met ook aandacht voor mondiale solidariteit. In dat kader staat er van 18 tot 29 oktober een digitale verhalenkoffer in de bib, die met zijn 98 verhalen in 21 talen kinderen in contact brengt met taaldiversiteit.

De vertelkiosk is een moderne versie van de rondreizende Kamishibai uit Japan, een eeuwenoude Japanse verteltechniek waarbij een verhaal verteld wordt door prenten in en uit een vertelkastje te schuiven. Op het digitale scherm van deze vertelkiosk zijn 98 verhalen te zien die worden voorgelezen in 21 verschillende talen. In hun moedertaal brengen verschillende mensen een kinderboek tot leven. De verhalen zijn bij uitstek geschikt om met kinderen tussen 3 en 10 jaar een gezellig en leerrijk vertelmoment te beleven.

De vertelkiosk houdt 2 weken halt in de bib. Tijdens de openingsuren van de bibliotheek kan iedereen de verhalen vrij komen ontdekken. Groepen kunnen de kiosk reserveren.

Fairtrade stand

De bibliotheek voorziet een themastand met boeken rond Fairtrade, Noord-Zuid-verhoudingen en wereldburgerschap. Wie zich wil verdiepen, vindt meteen info en inspiratie op een plek verzameld.

Praktisch

  • Van 18 tot 29 oktober, tijdens de openingsuren van de bib
  • Bibliotheek Ninove, Graanmarkt 12, Ninove