Denderwindeke Nieuws

Ingenieur Diederik Coppitters uit Denderwindeke geselecteerd voor Vlaamse PhD Cup 2023

SciMingo vzw gaf gisteren de selectie van de Vlaamse PhD Cup 2023 vrij. Bij de 16 genomineerden zit ingenieur Diederik Coppitters uit Denderwindeke. Hij behaalde in 2021 zijn doctoraat aan VUB en UMONS, waar hij zich concentreerde op robuuste ontwerpmethoden voor hernieuwbare energie.

Via de Vlaamse PhD Cup daagt SciMingo vzw in samenwerking met onder meer Radio 1 & Eos Wetenschap jonge onderzoekers uit om hun doctoraatsonderzoek met de hele wereld te delen. De vzw schotelt hen daarbij een stevige uitdaging voor: leg de kern van je jarenlange, complexe onderzoek uit in een heldere presentatie van slechts, hou je vast, 3 minuten!

Diederik Coppitters is een van de geselecteerden die deze academische uitdaging aangaat. Hij werkte in zijn doctoraat surrogaatmodellen uit waarmee je in enkele seconden de invloed van miljoenen scenario’s op de energievoorziening kunt berekenen. Zo wil hij bijdragen aan het ontwerpen van robuuste energiesystemen, waarbij de energieprijzen niet uit de pan swingen wanneer er onverwachte veranderingen optreden.

Meer info over Diederiks onderzoek vind je hier.

© Kevin Faingnaert