Bezig met het laden van Events

« Alle Events

  • Dit event is voorbij.

Davidsfonds Denderwindeke – “Oekraïne, slachtoffer van Poetins imperialisme”

april 30 @ 20:00 - 22:00

Op dinsdag 30 april gaat spreker, recensent en oud-leraar geschiedenis & Latijn Jef Abbeel in op het ontstaan van Rusland en Oekraïne, de geschiedenis van beide volkeren, de oorlog, en nog veel meer.

Hieronder een inleiding van Abbeel:

Hoewel Rusland ontstaan is in Kiev en dus bij Oekraïne hoort, menen Poetin en zijn aanhangers dat hun buurland geen bestaansrecht heeft en dat zij het mogen veroveren en vernietigen. En dit hoewel ze het bestaan ervan erkend hebben in 1991, 1994 en 1997.

We overlopen de geschiedenis van beide Slavische broedervolkeren vanaf de 9e eeuw tot nu, met de nadruk op de 20e en 21e eeuw.

Dan bespreken we de oorlog en de leugens die Poetin hanteert om zijn buurland te wurgen. We geven ook cijfers over de economie van beide landen en we tonen aan dat Rusland steeds meer een dictatuur is geworden die geen democratisch en Westersgezind Oekraïne naast zich duldt.

We analyseren ook de Westerse sancties, de houding van China en andere belangrijke landen en de gevolgen van de oorlog voor Europa en voor de wereld.

Praktisch:

  • Wanneer: dinsdag 30 april om 20.00 uur
  • Waar: Windekind, Edingsesteenweg 344, Denderwindeke
  • Inkom: 4 euro (met Davidsfonds cultuurkaart) of 6 euro

Details

Datum:
april 30
Tijd:
20:00 - 22:00