Sport

Zware klap voor Lindemans Aalst

Lindemans Aalst heeft de beker van België niet kunnen winnen. Het verloor met 3-1 van een ontketend Caruur Gent. Setstanden waren 25-21 ; 23-25 ; 23-25 ; 14-25. Voor Lindemans Aalst was het de 3de finale in 4 jaar.

Het begon nochtans veelbelovend voor Lindemans Aalst. Het begon sterk aan de wedstrijd met hoge opslagdruk en een sterke receptie.

In de eerste set ging het nog gelijk op tot 12-12. Toen slaagde Aalst erin om een kloofje van 2 punten te slaan : 14-12. Uiteindelijk pakte Lindemans Aalst de eerste set met 25-21.

In set 2 kon Lindemans snel een voorsprong van 5 punten bij mekaar spelen : 11-6. Aalst dacht wellicht dat het een makkelijke overwinning zou worden. Toen begon Gent aan de achterstand te knabbelen. Het ging van 11-6 over 15-12 naar 18-18. Set 2 ging verdiend naar Caruur Gent.

Set 3 was een kopie van de tweede set. Aalst liep uit tot 17-13. Maar opnieuw kwam Gent terug. Van 19-19 ging het naar 22-22. De set eindigde op 23-25 en Gent 1-2 voor.

Zoete wraak

In set 4 sloeg Gent onmiddellijk een kloof : 4-8. Bij Aalst gingen de kopjes alweer naar beneden. In de time-out zei Johan Devoghel aan zijn spelers “we have nothing to lose anymore”.  Maar Lindemans toonde geen vechtlust meer ; het kon geen vuist meer maken. Uitgerekend Martijn Colson (ex-speler van Lindemans Aalst die er niet in de beste verstandhouding wegging) nam wraak. Caruur Gent maakte het simpel af : 14-25.

Hoe moet het nu verder?

Voor CEO Pascal Debels was bekerwinst een absolute topprioriteit. Winst zou het iets eenvoudiger maken om sponsoren te vinden. Nu zal dat heel moeilijk worden.

In de competitie staat zaterdag de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op het programma. Lindemans Aalst wil graag de Champions Final 4 halen. Daarvoor zal het in de kwalificatieronde wel voorbij Haasrode-Leuven moeten.