Nieuws Ninove

Ninoofse sporters gehuldigd voor hun prestaties tijdens het voorbije sportseizoen

Afgelopen vrijdag werd het bestaan van de sportraad en de sporthal van Ninove gevierd. Tijdens de feestelijkheden werden enkele Ninoofse sporters gehuldigd voor hun prestaties tijdens het voorbije sportseizoen.

Alle sporters ontvingen een beker van de leden van het Dagelijks Bestuur van de sportraad. Dat deze ze in aanwezigheid van Kris Engels (voorzitter van de sportraad), Schepen van Sport Marc Torrekens (Open VLD) en burgemeester Tania De Jonge (Open VLD).

Mario Penne

Mario Penne strijd tegen een hersengezwel en -abces. Ondanks dat behaalde hij goud op het BK Berglopen in Malmedy. Hij behaalde ook een bronzen medaille op het BK Trail, het BK Steeple én het BK Verspringen. Hij is bovendien provinciaal kampioen in maar liefst vijf disciplines.

Yves Herregodts

Yves Herregodts behaalde zilver op het BK indoor 60 m horden en nam ook nog medailles mee naar huis op provinciale en Vlaamse kampioenschappen. Jori Stroobants werd provinciaal kampioen op de 400 m horden en bij de vrouwen werd Karen Annendijck provinciaal kampioen in de halve marathon.

Guy De Blander

Guy De Blander werd met zijn dalmatiër kampioen in het canicross in de categorie +50, zowel op de korte als de lange afstand. Canicross zijn loopwedstrijden waarbij baas en hond samen een team vormen en een parcours afleggen.

Esmee Magry

De 11-jarige Esmee Magry behaalde in haar categorie de beste prestatie van België op de 60 m indoor en mocht een mooie bronzen medaille in ontvangst nemen op het provinciaal kampioenschap meerkamp en 60 m horden. Een jong talent waar we zeker nog van zullen horen!

Arne Cauchie

Arne Cauchie komt niet uit atletiekclub Vita, maar ook hij heeft mooie loopprestaties neergezet dit jaar. Hij finishte onder meer op de 24 uren Obstacle Run, na meer dan 400 loodzware hindernissen en met 126 km in de benen. Bovendien behaalde hij ook een zilveren medaille op de Ultra Viking Obstacle Run na meer dan 135 hindernissen onderweg.