Herbeluister

Kristof Decat en Stefaan Cardoen willen Meerbeke opnieuw op kermiskaart zetten

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni viert Meerbeke kermis. Bezoekers mogen zich verheugen op een breed scala aan sportieve en sfeervolle activiteiten zonder gebrek aan drank en versnaperingen. Organisatoren Kristof Decat en Stefaan Cardoen kwamen op interview bij Radio Ninove om hun plannen voor de kermisvreugde te delen.

Volgend weekend worden inwoners en bezoekers van Meerbeke getrakteerd op de eerste Ninoofse kermis van juni. Op zaterdag staan verschillende activiteiten op het programma waaronder stevige wandelingen, een petanquetoernooi en een touwtrektoernooi alsook een muzikaal avondprogramma vol ambiance. Onder meer Nico zingt Hazes, de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Meerbeke en een VIP partyband zullen van de partij zijn op het gemeenteplein in Meerbeke.

Op zondag staat er een kaatstoernooi gepland. Kaatsen wordt gezien als een Friese sport en is net als petanque al heel lang zeer populair in Ninove. Dat toernooi wordt in goede banen geleid door Cardoen en zijn team, die trouwens niet op de hoogte waren van het feit dat Decat op zaterdag iets zou organiseren. “We hopen samen Meerbeke terug op de kermiskaart te zetten”, aldus Cardoen. “We kennen elkaar al jaren en zitten wekelijks samen. Afhankelijk van hoe volgend weekend verloopt, kan dit het begin van een mooie toekomst worden”, voegt Decat nog toe.

Herbeluister alle praktische details over het kermisprogramma in het interview met Kristof en Stefaan: