Ninove Sport

Jana Van Der Veken rijdt naar podiumplaats in Beekse Bergen

De 17-jarige Ninoofse Jana Van Der Veken pakte vandaag een derde plaats in de Grote Prijs Beekse Bergen, een internationale cross voor junior-vrouwen U19.

Met 23 stonden de dames junioren aan de start van de Grote Prijs Beekse Bergen. Onder hen ook de Ninoofse Jana Van Der Veken. Vrijdag greep ze nog net naast het podium in Niel, maar vandaag was het raak. Dat het een snelle wedstrijd zou worden was vooraf al duidelijk op dit vernieuwde parcours.

Slechte start

“Ik had een heel slechte start. De eerste bocht kwam ik pas door rond de 15e plaats”

Jana moest meteen al haar beschikbare krachten aanspreken en volop aan de bak om zoveel mogelijk plaatsen goed te maken. Op die manier kon ze op het einde van de eerste ronde dan toch de aansluiting vinden bij de koplopers.

“Ik voelde mij echt goed, dus heb niet lang nagedacht om erover te gaan”

Erop en erover zoals ze dan zeggen. Jana heeft een goeie dag en twijfelde geen seconde om dat te tonen. De Nederlandse Puck Langenbarg toonde dat zij een nog betere dag had en kan vooraan zelfs een kloofje slaan. De achtervolgers waar ook Jana bij zit, hebben de Nederlandse eigenlijk altijd in het vizier maar kunnen de aansluiting niet meer maken.

De strijd voor plaats twee

“Het zand lag me wel goed. Ik wist als ik daar als eerste zou uitkomen, dat ik tweede kon worden”

In een spannende slotfase duelleert Jana met de Britse Imogen Wolff voor plaats twee. Jana krijgt het wat moeilijk in de laatste ronde, het bos ligt haar net iets minder dan het zand en ze moet enkele seconden prijsgeven aan de Britse. Een knappe derde plaats wordt het resultaat.

“Ik ben toch zeer tevreden met deze 3e plaats. Ik hoop dat ik deze prestatie komende weken nog eens kan bevestigen”

De volledige uitslag van de wedstrijd vind je hier.

De volgende wedstrijd is komende zaterdag, 19 november, om 13.40 uur start de Superprestige Ladies Trophy. Jana rijdt dan opnieuw haar junioren wedstrijd tussen de dames Elite. De wedstrijd is live te volgen via Telenet Play Sports, Proximus Pickx en Eurosport. Wil je liever zelf gaan kijken? Tickets

Lees meer:

https://www.radioninove.be/jana-van-der-veken-opnieuw-aan-de-beter-hand-na-ek-cyclocross-veldrijden-ninove/

 

Jana Van Der Veken podium Beekse Bergen ver
© Björn van der Schoot