Content

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
Programma X: item: 1, 8 Programma X: item: 2, 9 Programma X: item: 3, 10 Programma X: item:  4, 11 Programma X: item: 5, 12 Programma X: item: 6, 13 Programma X: item: 7, 14

NKV De Foesjelieers organiseert voor de 2de keer een kip- en ribfestijn. Vooraf bestellen is aangeraden. Wat er op het menu staat en hoe je online kan bestellen, ontdek je op www.radioninove.be en klik door naar de activiteitenkalender. Kip & Rib van NKV De Foesjelieers gaat door op zondag 16 oktober 2022 van 12u tot 20u in Trefpunt Winnik, Bokkendries 9, Denderwindeke.

VK Jong Neigem organiseert opnieuw een take away. Er is keuze uit verschillende menu’s en drank. Wat er kan besteld worden, lees je op www.radioninove.be en klik door naar de “activiteitenkalender”. Bestellen kan tot en met vrijdag 7 oktober 2022. Afhalen op zaterdag 15 oktober 2022 van 14u tot 17u en zondag 16 oktober 2022 van 10u30 tot 13u.

Padel 2020 houdt een pannenkoekenslag ten voordele van de jeugdacademie. Een pakje van 12 pannenkoeken kost 8 euro. Bestellen kan tot en met dinsdag 11 oktober 2022 via jeugd@padel2020.be. Afhalen op zaterdag 22 oktober 2022 van 9u tot 14u.

De Familiegroep Dementie Ninove organiseert een bijeenkomst voor mantelzorgers met als thema “vroeger praten over later”, over het belang van vroegtijdige zorgplanning. Dit gaat door op donderdag 20 oktober 2022 van 14 tot 16u in het oud stadhuis van Ninove. Deelnemen is gratis. Vooraf inschrijven via ninove@alzheimerligavlaanderen.be.

KFC Voorde-Appelterre organiseert een mosselfestijn. Voor wie geen mosselen lust, is er steak met frietjes. Het eetfestijn gaat door in de kantine aan de Molenveldweg in Appelterre op vrijdag 30 september 2022 en zaterdag 1 oktober 2022 van 18u tot 21u ; zondag 2 oktober 2022 van 11u30 tot 14u en maandag 3 oktober 2022 van 11u30 tot 14u en van 17u30 tot 20u.

Voetbalclub Osta Meerbeke organiseert het jaarlijkse mosselfestijn. Voor wie geen mosselen lust, is er keuze uit zalm, tongrolletjes of kipfilet. Het mosselfestijn gaat door in de kantine van Osta Meerbeke (Halsesteenweg, Meerbeke) op zaterdag 1 en maandag 3 oktober 2022 van 18u30 tot 21u30 en zondag 2 oktober 2022 van 11u30 tot 15u.

NKKV Wel Bestetj organiseert een playbackshow 3.0 op zaterdag 8 oktober 2022 vanaf 20u in de Keirk in Erembodegem-Terjoden. Aansluitend er een nog een afterparty. Inschrijven voor de playbackshow via nkkvwelbestetj@gmail.com of bij één van de leden.

NKV Vantauidj Op Tasj organiseert een afhaal kaas-, taart- en wijnfestijn. Wat er op het menu staat, lees je op www.radioninove.be en klik door naar de activiteitenkalender. Bestellen kan tot en met zaterdag 8 oktober 2022 bij één van de leden. Afhalen op 15 oktober 2022 tussen 9u00 en 18u00 in de kantine van VK Nederhasselt (Nederhasseltstraat 166, Nederhasselt)

De laatste rommelmarkt ten voordele van Vrienden Der Blinden vindt plaats op zondag 9 oktober 2022 van 8u tot 14u op het Niniaplein (Centrumlaan, Ninove). Deelnemen kost 5 euro per stand. Inschrijven via ninof.rommelmarkt@gmail.com.

Vooraleer een pizza op je bord belandt, leggen de ingrediënten een lange weg af.
De weg van zaadje tot bloem tot bodem, de weg van koe tot mozzarella, de weg van pitje tot olijf…
In “Capricciosa” brengt Compagnie Paprika deze lange weg tot leven. Je kan de familievoorstelling gaan bekijken in CC De Plomblom op woensdag 12 oktober 2022 om 15u. Meer info en tickets via www.ccdeplomblom.org.

Passerelle staat voor een blind date met jonge, beloftevolle choreografen en daarvoor heeft Passerelle fijne neus. In Double Bill presenteert Passerelle het speels fysieke “Blind Spot” van Manon Avermaete en het overrompelend Alstublieft! van Bérengère Bodin. Je kan beide dansvoorstellingen gaan bekijken op zaterdag 15 oktober 2022 om 20u in CC De Plomblom. Passerelle geeft ook nog een workshop die nauw aansluit bij de voorstelling en waarbij je uitleg van een danser/coach krijgt. Meer info en tickets via www.ccdeplomblom.org.

Filmmuziek bespeelt onze emoties. Rasverteller en pianist Marc Erkens vertelt over muziek en speelt ze ook op piano, met evenveel historische achtergrond als humoristische ondertoon. Met zijn aanstekelijk enthousiasme vertelt hij het verhaal achter de muziek en maakt hij voor zowel groot als klein klassieke muziek terug boeiend. Je kan de lezing gaan beluisteren in CC De Plomblom op dinsdag 18 oktober 2022 om 20u. Meer info en tickets via www.ccdeplomblom.org.

In de film “la civil” probeert een moeder haar ontvoerde tienerdochter terug te krijgen uit de handen van een drugskartel. Wanneer de autoriteiten geen hulp bieden, neemt zij het heft in eigen handen en transformeert ze geleidelijk van een huisvrouw in een wraakzuchtige militant. Je kan de film “La civil” gaan bekijken in CC De Plomblom op dinsdag 4 oktober 2022 om 20u. Meer info en tickets via www.ccdeplomblom.org.

Vlaanderen leerde Katrien Verfaillie kennen tijdens de eerste lockdown. Toe bracht ze een eigen versie van “Het Dorp” van Wim Solleveld dat duidelijk een gevoelige snaar raakte.

Helena is de winnares van de allereerste Open Mic. Ze bracht ondertussen 2 singles uit. Ze is graag creatief bezig. Ze doet niets liever dan gitaar spelen, nummers schrijven en zingen op haar kamer. Maar het liefst staat ze op een podium.

Je kan beiden gaan beluisteren in CC De Plomblom op woensdag 5 oktober 2022 om 20u. Meer info en tickets via www.ccdeplomblom.org.

Boshaard voorzag verschillende kortfilms van Servais van muziek. Met Chromophobia brengen ze een unieke beleving die het midden houdt tussen concert en filmbezoek. Gewapend met synths, drumcomputers en piano gaat Boshaard vele kanten uit: van neoklassiek, naar clubshows tot stevige raves. Je kan Boshaard gaan bekijken in CC De Plomblom op donderdag 6 oktober 2022 om 20u. Meer info en tickets via www.ccdeplomblom.org.

Ninovieter Bram, de helft van het duo Bram & Lennert, maar ook veel gevraagd als gitarist, heeft een eerste album klaar. Hij stelt dat album voor in zaal The Mauritz op donderdag 6 oktober 2022 om 20u30. Nadien is er ook nog een signeersessie en kan je het album als eerste aankopen. Info en tickets : www.mauritzconcerten.be.

“Bompa Spook” is een minicursus ‘creatief schrijven’ voor ouders en kinderen, grootouders en kleinkinderen. Docent Marc De Corte verzamelt een zak vol helden, schurken of aliens en daagt (groot)ouders en hun (klein)kinderen uit om er samen een duo-verhaal over te schrijven. Je gaat gedurende  4 zaterdagen samen aan de slag. Het resultaat wordt tijdens de Jeugdboekenmaand 2023 voorgesteld. Deze workshop gaat door op zaterdag 8 en 29 oktober 2022, 19 november 2022 en 3 december 2022, telkens van 15u tot 18u. Meer info en inschrijven via www.ccdeplomblom.org.

“De Woordenaar” is een explosief theaterconcert waarin Bruno Vanden Broecke een man is met een missie. Wat hij te bieden heeft, is niets minder dan een handleiding voor ons leven. Omsingeld door 4 topmuzikanten en een 20-tal instrumenten duikt hij onder in het leven van alledag, in uw leven, zoals het is of zoals u dacht dat het was. Je kan “De Woordenaar” gaan bekijken en beluisteren op dinsdag 11 oktober 2022 om 20u in CC De Plomblom. Meer info en tickets via www.ccdeplomblom.org.

Op 6 oktober 2022 houden verschillende gemeenten een BE-alert test. Ook Ninove doet mee. Als je ingeschreven bent op BE-Alert krijg je die dag een testbericht per sms, telefoon of email. Door BE-Alert te testen, kan de stad de procedures inoefenen. Bovendien wil het lokaal bestuur haar inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Ben jij nog niet geregistreerd? Doe het dan snel op www.be-alert.be.

Voor de 20ste verjaardag van het Ninia Shopping Center heeft brouwerij Slaghmuylder een speciaal Ninia-bier gemaakt. Tijdens de feestweek in oktober kan je 1 van de 1.000 flesjes winnen. Je leest er meer over in het nieuwe Ninia’zine, verkrijgbaar in alle winkels van Ninia Shopping Center.

Tijdens autoloze zondag werd de Beversteeg, de doorgang van het Ninia Shopping Center naar de Beverstraat, officieel geopend. Je vindt enkele foto’s van de opening op www.ninove.be

De Katrol biedt studie- en gezinsondersteuning aan huis. Daarvoor wordt samengewerkt met studenten die een sociale of pedagogische opleiding volgen. Als vrijwilliger ondersteunen zij kinderen en ouders die het wat moeilijker hebben. De Katrol is daarom op zoek naar studenten. Interesse, neem dan contact met het Sociaal Huis via sociaalhuis@ninove.be.

Teledienst Ninove is op zoek naar wol en stof voor een opstartend project dit najaar. Heb jij thuis nog wat liggen ? Je kan het afgeven bij Teledienst Ninove, Oude Kaai 13, Ninove op maandag, dinsdag en vrijdag tussen 11u en 16u.

Ninia Shopping Center wordt 20 en viert die verjaardag met een heuse feestweek. Van zaterdag 1 tot en met zaterdag 8 oktober 2022 word je er getrakteerd op leuke acties en spectaculaire animaties. En bovendien kan je er die week ook gratis parkeren. Je ontdekt het volledige programma op www.niniashoppingcenter.be.

De stad heeft momenteel verschillende vacatures. Zo zijn ze op zoek naar een diensthoofd personeel, een specialist IBO ’t Kadeeken, een referentiepersoon dementie en een animator woonzorgcentrum. De volledige functieomschrijving, de aanwervingsvoorwaarden en selectieprocedure lees je op www.ninove.be.

In het stadsmagazine wordt in de rubriek “ge zetj bedankt” telkens een Ninovieter in de kijker gezet. Dat kan iemand zijn die iets bijzonders voor de stad heeft gedaan. Maar het kan gewoon een Ninovieter zijn die jij in de bloemetjes wil zetten. Ken je zo iemand? Stuur jouw nominatie door naar communicatie@ninove.be.

Het dierenasiel van Ninove wordt overstelpt met katten. Er worden een 80-tal katten en kittens opgevangen in het asiel en een 20-tal kitten in opvanggezinnen. Hierdoor kampt het asiel met een tekort aan voeding zowel brokjes als natvoer. Het dierenasiel roept daarom op om kattenvoeding te schenken. Je kan het binnenbrengen bij het dierenasiel in Denderwindeke op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 10 uur en 13 uur.

Huisartsenwachtpost Pageni organiseert de weekend- en feestdagwachtdienst van de huisartsen van alle inwoners van Ninove, het Pajottenland en Geraardsbergen. Je belt het nummer 1733 en na het ingeven van je postcode of je gemeente wordt je automatisch doorverbonden naar de huisartsenwachtpost van jouw regio. Hou wel je rijksregisternummer bij de hand.

Voor de huisarts van wacht tijdens weekdagen kunnen de inwoners van Denderwindeke, Liefferinge, Meerbeke, Neigem, Ninove, Outer, Pollare en Okegem terecht op het centrale oproepnummer 054/51 86 16. De inwoners van Appelterre-Eichem, Aspelare, Nederhasselt en Voorde kunnen terecht op 054/42 39 39.

De apotheek van wacht in jouw buurt kan je op drie manieren vinden :

 • Online via apotheek.be
 • Aan elke apotheek hangt een lijst met de apothekers die in de buurt van wacht zijn tot 22u. Op dit blad staat ook een telefoonnummer om de apotheek van wacht na 22u te weten te komen.
 • Je kan ook bellen naar het callcenter op 0903/99 000. Let wet op : een oproep naar dit nummer kost 1,5 euro per minuut. Het nummer is 24u op 24u bereikbaar. Je geeft je adres door en je bekomt de dichtstbijzijnde apotheek van wacht.

ILVA is verantwoordelijk voor de uitbating van het recyclagepark Ninove.

Alle inwoners van het ILvA-werkingsgebied kunnen op hun recyclageparken terecht voor het deponeren van afval. Het enige wat je nodig hebt om toegang te krijgen, is je identiteitskaart.

Adres : Pamelstraat Oost 455 te 9400 Ninove

Openingsuren :

Dinsdag : 08u30 – 14u30

Woensdag : 13u – 19u

Donderdag : 13u – 19u

Zaterdag : 9u – 16u

Elke dinsdag organiseert de stad tussen 8u en 12u30 een markt op de Centrumlaan, Kaardeloodstraat, Marktstraat en Graanmarkt. Je vindt er een uitgebreid aanbod aan groeten en fruit, kip, vis en vlees, kaas en zuivel, brood en banket, warme snacks, kledij en schoenen, bloemen, planten en zaden, huishoud- en geschenkartikelen, … De markt vindt wekelijks plaats, ook op feestdagen, met uitzondering van de marktdag na carnaval.

1ste Nationale

  • 8ste speeldag
  • zaterdag 8 oktober 2022 om 20u : KVK Ninove A - R Knokke FC A

3de Provinciale Oost-Vlaanderen Reeks D

  • 6de speeldag
  • zondag 9 oktober 2022 om 15u : FCW Gijzegem - KVK Ninove B

Organiseer je wat met de club, de vereniging of de vrienden laat het ons weten en wij laten het aan Groot-Ninove weten. Bovendien wordt je activiteit ook vermeld op onze website (www.radioninove.be). Stuur een mail naar agenda@radioninove.be, leg kort uit wat je precies organiseert, vergeet je gegevens niet te vermelden en wie weet mag je het bij ons in de studio komen uitleggen.

NOG NIET VERMELDEN

Ontdek onze andere digitale merken in de app of op www.radioninove.be :

  • Radio Ninove Non-Stop hits : dat is genieten van alleen de beste muziek zonder veel bla bla
  • Radio Ninove Classic Hits : heb je een boontje voor de muziek uit de jaren 60, 70 of 80, dan is Radio Ninove Classic Hits zeker iets voor jou
  • Enkaavee : het hele jaar door de allerbeste Ninoofse carnavalmuziek

Met onze gratis app kan je overal naar Radio Ninove luisteren . Je vindt er het nieuws uit jouw stad, maar ook een rechtstreekse link naar onze socials (Facebook en Instragram). En je kan helemaal gratis berichten naar de studio sturen. De app is zowel beschikbaar voor Android als Apple-gebruikers. Je vindt onze app in de play store of app store.

Als er wat gebeurt in Ninove of één van de 11 deelgemeenten hoor je dat het eerst bij Radio Ninove. Je krijgt een update van het regionieuws op het half uur, de klok rond. Je volgt het nieuws uit jouw stad ook via onze website, www.radioninove.be. Zelf nieuws melden, laat het ons weten via redactie@radioninove.be

Identificatie Radio:

 

 

  • Altijd Radio Ninove in combinatie met de golflengte vermelden (zo kunnen luisteraars wanneer ze Radio Ninove willen promoten bij familie en vrienden meteen de juiste golflengte meegeven)

 

Radio Ninove 95FM

95FM Radio Ninove

DJ speaks

 

 

  • Alles wat er leeft in Ninove en alleen de beste muziek, dit is…

 

  • Dit is de nieuwste zender van Ninove, 95FM Radio Ninove

 

  • Dit is de Stadsradio van Ninove, 95FM Radio Ninove

 

  • Ninove heeft eindelijk opnieuw zijn eigen radio zender, dit is Radio Ninove 95 FM

 

  • Dit is de radiozender op het ritme van je leven in Ninove, Radio Ninove 95 FM

 

  • Als je van Ninove bent dan luister je naar 95FM Radio Ninove

 

Zaterdag 8 mei werd de studio van Radio Ninove officieel geopend door den Belleman. Een aantal prominente Ninovieters, waaronder burgemeester Tanja De Jonge, Pascal Carael, de collega's van ENKAVEE, ... kwamen langs. Je kan de interviews herbeluisteren op www.radioninove.be en doorklikken naar "herbeluister".

  • 10u - 11u : An Van Droogenbroeck van Cups Lingerie (Denderleeuw) over haarinzamelactie "geef om haar" van vzw Think Pink en vzw Haarwensen (zie ook artikel op www.radioninove.be en klik door naar "nieuws")
  • 15u - 16u : Jamien Stoelzaet van de Buurderij over de boerderijbezoeken voor klassen (lagere en middelbare school) op Herlinckhof

De eerste Zomer Top 100 van Radio Ninove kan je waar en wanneer je wil herbeluisteren dankzij de handige Spotify-playlist. Surf naar www.radioninove.be en klik door naar "herbeluister"

Je kan de Top 100 van de Nineties & Nillies waar en wanneer je wil herbeluisteren dankzij de handige Spotify-playlist. Surf naar www.radioninove.be en klik door naar "herbeluister"

Volgende week is het "week van de official". In zijn programma "Lunch Break" (12u - 14u) praat Bjorn elke middag met een official uit een andere sport :

 • maandag 3 oktober 2022 : Jan Weymeersch (wielrennen)
 • dinsdag 4 oktober 2022 : Freddy Van Cutsem (voetbal)
 • woensdag 5 oktober 2022 : Bart Van De Keer (judo)
 • donderdag 6 oktober 2022 : Jurgen De Nil (karate)
 • vrijdag 7 oktober 2022 : Lieselotte Hemerijckx  (volleybal)