Herbeluister

Buurtcomité Ter Duyst organiseert opnieuw Ter Duystfeesten: “We gooien het dit jaar over een andere boeg”

Op zaterdag 6 juli is de wijk Hof Ter Duyst opnieuw even het epicentrum van Ninove. Het buurtcomité van de wijk houdt naar jaarlijkse traditie de Ter Duystfeesten op speelplein Roslaer. Bovendien zal deze editie er anders uitzien dan vroeger. Voorzitter Erna De Leeneer doet de details uit de doeken live op Radio Ninove.

Hoewel we de Ter Duystfeesten doorgaans een buurtfeest noemen, is dat geen gepaste term. Volgens buurtcomité Ter Duyst voorzitter Erna De Leeneer is naast de buurtbewoners werkelijk iedereen welkom om op 6 juli mee te vieren. “We verwachten om en nabij de 500 personen.” De inkom is gratis.

Het buurtcomité organiseert dit evenement al 12 jaar. Dit jaar werkt ze samen met vzw ZiZaZo en worden de Ter Duystfeesten over een andere boeg gegooid. Vanaf 14.00 uur mogen bezoekers een Vlaamse kermis met kindernamiddag verwachten. Gedurende de hele namiddag kunnen kinderen deelnemen aan ‘kinderspel zonder grenzen’. Om de honger te stillen, kan je kiezen uit frietjes, frituursnacks, burgers, oliebollen, churros, wafels, softijs en suikerspinnen. Er is ook een meet & greet met de enige echte Stitch van Lilo & Stitch.

Vanaf 20.00 uur staan de Ter Duystfeesten in het teken van dans en muziek op de noten van het muzikale duo The Vanco Brothers.

Herbeluister hieronder het interview met Erna De Leeneer: